Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Евангелизъм в спешното отделение
Фабио Да Силва

Паднах и си нараних рамото. Силна болка ме прониза, когато се опитах да се изправя. Приятели ми помогнаха и ме закараха до спешното отделение. Там заварихме пациенти с много по-сериозни проблеми от моя. Един бе прострелян, друг бе намушкан с нож, а трети – сериозно болен.

Разхождах се наоколо, докато чаках да ме прегледат, и се молех наум за хората около мене. Внезапно забелязах Самюел, с когото се бях запознал преди много време. Той също чакаше за преглед. Поговорих му за Исус и му предложих библейски уроци. Той се съгласи, но сестрите го вкараха в кабинета, преди да успея да взема адреса му.

Приеха ме в болницата. Докато лежах на болничното легло, често се молех за тези, които бях видял в спешното отделение. Осъзнах, че Бог е с мене, дори когато не усещах присъствието Му.

След като ме изписаха от болницата, отидох в държавно учреждение, за да кандидатствам за помощ за инвалидност, докато се възстановя. Там отново видях Самюел и му напомних за библейските уроци. Решихме да се срещаме всеки следобед и заедно да учим.

На следващия ден го посетих в дома му и съпругата му ни посрещна. Тя бе поканила още една жена за уроците, която от своя страна бе поканила друга приятелка заедно с майка й. Майката се възхити от библейските уроци и ме покани да посещавам дома й, където да преподавам и на други. Когато пристигнах, видях, че седем души са готови за библейския час.

Само след няколко дни 12 души идваха в групата. Когато приключихме с курса, всичките 13 пожелаха да бъдат кръстени и всичко това бе резултат от една случайна среща в спешното отделение.

Имахме нужда от място, където да провеждаме събранията си. Научих, че Конференцията е купила къща наблизо, която да се използва за новосъздадена църква. Сградата бе ремонтирана и дори имаше басейн за кръщение! Новите вярващи, на които бях преподавал библейските уроци, първи се кръстиха в новата църква. Желанието им да говорят за Христос доведе още роднини и приятели. Днес имаме 30 кръстени членове и 10 посетители в района на Белем, Бразилия, който беше едно трудно за евангелизация място.

Църквата бе основана в резултат на една „случайност”, но вашите мисионски дарения помогнаха това да се осъществи. Благодарим ви за подкрепата.


* Фабио Да Силва е строителен работник в Белем, Бразилия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®