Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Молете се за мене
Бенджамин Шун

В някои държави е незаконно и дори опасно да говориш за вярата си. Понякога радио и телевизионните излъчвания са единственото средство за достигане на хората с евангелието. Новите вярващи рискуват живота си, за да следват Исус.

Преди известно време Адвентното световно радио получи следните имейли от младеж, който живее в една от тези трудни области. Споделяме вестта му с вас, защото чрез вашите мисионски дарения всичко това става възможно.

„Името ми е Амин. Аз съм на 19 години и живея в… Моля ви, помогнете ми да науча нещо повече за християнството и за Исус Христос. Имам голямо желание да уча. Можете ли да ми пратите Библия? Молете се за мен.”

Два месеца по-късно

„Приех Исус Христос за мой личен Спасител и животът ми се промени. Всеки ден чета Библията по интернет и уча все повече и повече. Словото оживотворява сърцето ми. Истина е това, което Исус е казал: „Аз съм светлината на света.” „Аз съм пътят, истината и животът”. Иска ми се да споделям Божието слово с други и да се моля с тях.”

След още два месеца [семейството на Амин е научило за новата му вяра]

„Всеки ден ме малтретират. Баща ми разкъса всичките ми християнски книги и каза, че ако ме види още веднъж с книга в ръка, ще ме убие. Знам, че Исус е казал: „Блажени сте, когато ви хулят и преследват.” Моля се и чета Библията всеки ден, но не мога да получавам писма, тъй като баща ми ще ги прочете.

След няколко дни

„Взеха ми компютъра и трябва да ходя до интернет кафене. Вчера двама полицаи дойдоха в дома ми, за да ме заплашват. Нарекоха ме терорист заради това, че съм последовател на Исус Христос. Сигурен съм, че скоро ще ме пратят в затвора. Не моля за помощ. Никой не може да ми помогне освен Бог. Не знам какво ще ми се случи. Може би този имейл ще е последен. Обичам Исус и съм готов да умра за Него.”

Това бе последното съобщение на Амин. Молете се за него и за хилядите като него, които са изправени пред гонения и смърт заради вярата си.


* Бенджамин Шун е президент на Световното адвентно радио.

[Свързан урок]

Created by ULimited®