Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Търсене на истината
Тунджи Адееко

Израснах в област в Нигерия, където са разпространени няколко религии – поклонение пред идоли и анимисти, мюсюлмани и християни. Чудех се коя от тях съдържа истина. Изпълнявах някои ритуали и участвах в религиозни церемонии, но продължавах да си задавам този въпрос.

Веднъж заедно с няколко приятели минахме покрай адвентно училище. Някой от групата се пошегува с адвентистите, като спомена, че те ходели на църква в събота. Всички се засмяха, а аз се зачудих дали има християни, които наистина да се покланят на Бога в събота.

Не можех да отида на църква, за да науча повече за съботата, затова започнах да чета Библията и да търся отговори. Потърсих думата събота, но не я намерих. Смятах, че шабат се отнася за неделя, така че и там не открих задоволителен отговор.

След известно време ми попадна брошура за съботата и аз прочетох, че Бог е сътворил света в шест дни и си е починал на седмия. Когато проучих библейските текстове, стигнах до убеждението, че съботата е Божия наредба, а неделята – човешка традиция.

Почувствах, че Бог е Някой, на Когото мога да се доверя; Някой, Който ме е създал и желае да общува с мене. Продължих да изследвам и разбрах, че Бог толкова много желае да общува с хората, че е дошъл в човешката история и е предал това, което желае да знаем за Него.

Намерих библейския текст, който ни казва да спазваме заповедите и да вярваме в Исус. Осъзнах, че евреите са приемали заповедите, но не приемат Исус. Повечето християни приемат Исус, но се спазват всичките Му заповеди. Бях сигурен, че Бог има църква, която притежава вярата в Исус и спазва всичките десет заповеди.

Разбрах, че за да се покланям на Бог в дух и истина, трябва да спазвам съботата. Спомних си за адвентната църква, която бях видял край пътя, и скоро намерих адвентна църква до мястото, където учех. Започнах да посещавам богослуженията.

Когато се върнах у дома за лятната ваканция, посетих адвентната църква, която бях видял преди много месеци. Сестра ми се разтревожи, когато разбра, че я посещавам, но аз знаех, че трябва да намеря спасението си в Христос, а не чрез която и да е личност. Ходех тайно там всеки път, когато имах възможност.

Благодаря на Бога за това, че ми показа истината. Той използва една обикновена църковна сграда, подигравката на сестра ми, Библия и брошура, за да ме доведе при Себе Си.

[Свързан урок]

Created by ULimited®