Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да разкъсаш веригите


Нияра въздъхнала тежко и огледала мрачната стая. Намирала се в болница за наркомани в Централна Азия. Само на 29 години, вече се чувствала стара и изморена. Живеела без цел и без надежда.

Харесало й чувството на забрава, което изпитала, когато за първи път й дали наркотик, и скоро се пристрастила. Загубила интерес към работа и семейство и животът й се превърнал в истински ад. Нейните родители взели дъщерята й, а нея изпъдили. Тъй като нямала къде да отиде, заживяла с един от своите приятели наркомани. Искало й се да се измъкне, но не знаела как.

Един човек влязъл в болничната стая, за да посети друг пациент. Нияра се заслушала в разговора им. „Бог ще ти помогне да превъзмогнеш наркотиците – казал мъжът на име Сергей. – Помоли го за помощ, довери Му се и Той ще те избави.”

Нияра са зачудила дали това е вярно. Не познавала този Бог, за когото говорел Сергей. Какво ли мисли Той за нея и за живота й? Би ли могъл да й помогне? Дали ще й прости? Сергей забелязал нейния интерес и й дал Библия. Тя потърсила отговорите на своите въпроси и пожелала да получи увереност и прощение.

Изписали я от рехабилитационния център и Нияра се срещнала с жена, бивша наркоманка, която познавала отпреди. Останала удивена от промяната в нея и я попитала какво се е случило. Жената й разказала, че е станала християнка и е член на група за бивши зависими, които се срещат, за да си помагат. „Ела с мен”, настояла тя. Нияра посетила събранията и получила надеждата, че също може да победи своята зависимост. След време предала живота си на Христос.

След месец водачът напуснал града и помолил Нияра да поеме групата. Уплашила се, че няма да се справи, но извикала към Господа за помощ и почувствала огромна любов към Бога и към страдащите наркомани. Докато помагала на другите, самата тя победила алкохола и наркотиците. Уверявала другите жени в групата, че и те могат да имат живот на трезвеност и щастие.

Нияра знаела, че бившите зависими трябва да стоят далеч от изкушенията на наркотиците и алкохола и да са там, където могат да намират сила и подкрепа, за да се закрепят в новия си живот. Но къде би могла да намери такова място? Обърнала се към Бог за помощ и Той й отговорил.

Нияра научила, че ако Христос е в центъра на живота, този живот може да бъде прекрасен и да е освободен от наркотици и алкохол. Днес целта й е да помогне и на други да научат, че Бог е тайната на успешния живот, свободен от наркотици. Молете се за Нияра и за тези, които търсят освобождение от веригите на зависимостта по цял свят.


* Нияра е кръстена и споделя вярата си в Узбекистан.

[Свързан урок]

Created by ULimited®