Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Трудни времена, Част ІІ
Ричард Ласу

Опитвахме се да основем църква в Каджо Кеджи, Южен Судан и Сатана бе разгневен. Няколко дена след като започнахме да работим, хазяинът ни изгони. Войници патрулираха по улиците и за нас бе опасно да сме навън. Нямахме представа къде да отидем.

Коленичихме и предадохме живота си в Божиите ръце. После тръгнахме из града. Стигнахме до дом, около който имаше висока ограда. Почуках и един охранител отвори вратата. Човекът знаеше, че сме пастори. Покани ни да пренощуваме в хола. На следващата сутрин човекът ни каза, че е войник и ще го местят в друг район. Покани ни да останем в дома му, за да го пазим.

Наблизо открихме голямо мангово дърво. Разчистихме храстите около него и започнахме да провеждаме службите си там. След два дена жената, която се бе сприятелила с нас, ни намери и пожела да изучава Библията.

Една съботна сутрин провеждахме богослужение с пет човека, когато войник дойде и каза, че има заповед за арест на съпругата на предишния ни хазяин. Помолих ги да изчакат, за да приключим богослужението, но те отказаха и заявиха, че трябва да я отведат незабавно. Накрая се съгласиха да ни позволят да се помолим с нея, преди да я отведат.

Малко след като войниците и жената се отдалечиха, самолет мина над града и пусна бомба над центъра. Войниците побягнаха, а жената се върна на богослужението с нас. Молитвеното ни събрание се превърна в събрание за славословие.

Само за няколко месеца 30 души започнаха да ни посещават, а 11 от тях се подготвиха за кръщение. Другите църкви в околността не бяха доволни от работата ни и направиха всичко възможно да разбият нашата група. Ние постехме и се молехме и Бог се намеси. Жената, която се бе сприятелила с нас, стана ръководител на църквата.

Не е лесно да се създаде църква, когато има противопоставяне. Бог обаче благослови усилията ни. Войната в Южен Судан разби живота на милиони хора, но дойде мир и мнозина започнаха да се връщат по селата си. Църквата в Каджо Кеджи отново нараства.


* Ричард Ласу е пастор на няколко църкви. Работи и за Адвентното световно радио в Аруа, Уганда.

[Свързан урок]

Created by ULimited®