Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Детска песен
Мей Портър

Асап отвори вратата на болничното отделение в родния си град Кавиенг в Папуа Нова Гвинея. Не забеляза лекари и се промъкна вътре. Тя знаеше, че лекарите не желаят да я виждат около болните, но въпреки това продължи напред, защото знаеше, че има мисия. Пациентите изглеждаха толкова тъжни, а на нея й се искаше да направи нещо, за да ги разведри.

Чу как тих глас й пошепна: „Пей!” Асап тръгна от легло на легло, пеейки песните, които беше научила в съботното училище.

Един възрастен човек на име Салатиел се усмихна, когато тя приближи до него. „В коя църква ходиш”, попита той с намерението да я дразни.

„В адвентната църква”, отговори тя.

„Кога ходиш на църква?”

„В седмия ден, събота”, отвърна тя невинно.

Простичкият й отговор го изненада. Той й подаде Библия и я помоли да му покаже стих, в който се казва, че седмият ден е събота.

Петгодишната Асап не можеше да чете, но отвори Библията и му посочи стиха. „Ето, тук, прочети това.”

Салатиел прочете стиха. Премигна и го прочете още веднъж. „Седмият ден е събота на Господа, твоя Бог” (Изход 20:10).

„Доведи баща си – настоя човекът.- Побързай!”

Асап бързо излезе и след малко се върна с баща си. „Искам да видите това чудо – възкликна Салатиел, сочейки към стиха, който Асап му бе показала. – Наистина събота е Божият ден за поклонение!”

Бащата на Асап и възрастният човек започнаха да изучават Библията и когато дойде времето да се връща в родното си село, вече бе приел много нови библейски истини. „Как да обясня всичко това на моя пастор и на другите в селото?”, попита Салатиел. Пасторът на Асап му предложи да го придружи, за да му помогне.

Мнозина се заслушаха в думите на Салатиел и на пастора, които обясниха съботата и други библейски истини и не след дълго няколко души пожелаха да се кръстят. Пасторът покани Асап и семейството й да присъстват на кръщението.

Когато дойде ред на Салатиел да бъде кръстен в морето, малката Асап го хвана за ръка и го заведе до водата. Сега новата група вярващи се покланят на Бога в малка бамбукова къща в селото и всичко това се случи само защото едно момиченце се подчини на гласа на Святия Дух, Който бе прошепнал: „Пей!”

Някой се нуждае от твоята помощ, за да намери Спасителя. Всеки ден вашите мисионски дарения помагат да се сподели вярата с хора, които никога не бихте могли да срещнете.


* Мей Портър и нейният пастор служат като мисионери в Южно-тихоокеанската дивизия. Понастоящем споделят вярата си в остров Норфолк, на изток от Австралия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®