Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери
Четете новините от официалния новинарски сайт на Църквата на Адвентистите от седмия ден в България

Архив на новините от страната

::архив 2011-2013::    ::архив 2010::    ::архив 2009::    ::архив 2008::    ::архив 2007::    ::архив 2006::    ::архив 2005::    ::архив 2004::

Архив на новините от чужбина

::архив 2010::    ::архив 2009::    ::архив 2008::    ::архив 2007::    ::архив 2006::    ::архив 2005::    ::архив 2004::

София

26 януари 2013 г.

Благодат на 6

Днес е празник, ставаме на 6 години. Заглавието „Благодат на 6“ може да се разбира по няколко начина. Първо – на 6 години сме, след това – да живеем Божията благодат в пълнота – на 6. Но някой може да го интерпретира и така Благодат – отличен 6.
Да, всички ние сме отличници, не защото сме си научили урока и сме най-добрите, най-праведните, най-талантливите …, а защото Бог ни възлюбил, приел и оправдал от нашите грехове според Неговата велика благодат.
Така че нека да празнуваме нашия рожден ден, да празнуваме и нашето спасение, да празнуваме Божията невероятна любов към нас.
Тези думи бяха уводните за проповедта на пастор Иван Николов по случай 6-тя рожден ден на църква "Благодат". Денят беше троен празник - събота, рожден ден и кръщение на трима младежи: Силви, Жоро и Сашо.

Църква "Благодат" - София

Джулюница

25 декември 2012 г.

Нова църква в село Джулюница

Скъпи приятели, с голяма радост и надежда за Божията прослава ви съобщаваме за строежа на молитвен дом в с. Джулюница, обл. В. Търново. През миналата 2011 г. с финансовата помощ на Съюза на ЦАСД – България бе закупено място за строеж в центъра на селото. Съществуващата там кирпичена постройка бе разрушена и бе изготвен архитектурно-технически план за строеж на молитвен дом на нейното място.

През месец април тази година започна и самият строеж на новата сграда. Той се осъществява с полагането на доброволен труд от членовете на местната църква под ръководството на пастор Никола Станчев – пастор на църква с. Джулюница и ръководител и финансов координатор на начинанието. Сред членовете на местната църква се включиха хора с различни дарби, способности и притежаващи различни технически средства. Строежът се извършва от малка бригада под прякото ръководство на опитния бригадир, с дългогодишен стаж, Йордан Сеизов. След изкопаването и изливането на основите на сградата, през м. август, за около 10 дни, бяха иззидани стените на църквата с помощта на майстори, получили символично заплащане. През последвалия месец беше приготвен кофража за плочата, а самата тя отлята на 5 октомври.

До момента изразходваните за молитвения дом средства са на стойност около 11’000 лева. Голямата част от тях са изразходвани за материали и са набрани като доброволни дарения, специално дадени за случая. Благодарим на всички, отделили от поверените им от Бога средства. Необходимостта от средства и в настоящия етап не е никак малка, тъй като предстои изработването на покрив, термичното изолиране на сградата, прокарване на електрическа и ВиК инсталации и др. По мнението на координатора и бригадира необходимите средства за довършване на молитвения дом възлизат на поне 20’000 лв. Вярваме, че Бог благославя това начинание, поради бързия му напредък и значителните средства, набавени чрез щедри дарения.

Молим всички братя и сестри, които имат възможност да помогнат финансово или по какъвто и да било друг начин, да се обръщат за повече информация към координатора на строежа:

пастор Никола Марков Станчев

Моб. тел.: 0886 794138

Дом. тел.: 0618 21365

Предварително благодарим на всички, които смятат да се отзоват на нашата молба.

Църква с. Джулюница

София

21 януари 2012 г.

На 21 януари младежи от Пловдив гостувахме на църква Солунска, София.

За сутрешната тема заслугите има пастор Петър Кузев. Тя беше посветена на цветовете в живота (http://www.vvv.bg/tv/videos/mini-na-cvetno/).

Вечерното Богослужение се състоеше от кратко представяне на четири книги. „Изгубеният рай” (Джон Милтън) е епична поема за премъдростта и великолепието на сътворението, за зараждането и възхода на злото, за невинността и за вероломството, за най-тежката загуба и най-съкровената надежда. Краткото изложение включваше още и „Песен за брата слънце” (Франциск Асизки), ”Пътешественикът” (Джон Бъниън) и „Лъвът, вещицата и дрешникът” (Клайв С. Луис). Музиката беше основна част от нашата програма. Младежкият хор към църква Пловдив – Запад изпълни няколко песни, сред които „Псалом 91”, „Емануил”, също инструментали и солови песни.

Всичко това беше съчетано с приятни изживявания за нас – младежите и от двата града, снежни снимки, добра компания, а спомените остават задълго.

Не можем да спестим голямата си благодарност към гостоприемните домакини.

Ели и Криси Куманови

София

19 септември 2011 г.

Как може да промените живота на едно дете и да осмислите своя? Какво може да направи едно сърце изпълнено с любов и съчувствие?

Роси Недялкова ще ви отговори на тези въпроси в предаването „Денят отблизо”, излъчено по Канал 1 на БНТ с водещ Мира Добрева. В новата рубрика „Отблизо” тя разказва своята история, с която сме сигурни, че ще трогне и вас.

Разширен репортаж

Искра Томанова
Created by ULimited®