Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери
Четете новините от официалния новинарски сайт на Църквата на Адвентистите от седмия ден в България

Архив на новините от страната

::архив 2011-2013::    ::архив 2010::    ::архив 2009::    ::архив 2008::    ::архив 2007::    ::архив 2006::    ::архив 2005::    ::архив 2004::

Архив на новините от чужбина

::архив 2010::    ::архив 2009::    ::архив 2008::    ::архив 2007::    ::архив 2006::    ::архив 2005::    ::архив 2004::

Пловдив

20 декември 2010 г.

Рождествен концерт на Националния адвентен хор в град Пловдив

На 18.12.2010 г. в залата на Филхармонията се проведе празничен концерт с надслов „Защото ви се роди Спасител”. Програмата включваше няколко изпълнения от представителния хор на ЦАСД „Гласът на надеждата” с диригент Веселин Василев. Прозвучаха песни на български и латински език, сред които „Радвайте се, Исус дойде” , „Алелуя” от Хендел, „Sanctus” на Гуно със специалното участие на солистката Петя Плугчиева. Малката цигуларка Радостина Христева откри концерта с мелодията от песента „Тиха нощ, свята нощ”, която искрено възхити публиката. Същата песен беляза края на събитието в изпълнение на хора. В програмата бе включено кратко слово от пастор Иван Попов, който обърна внимание на съвременното значение на Рождество за вярващите хора днес.

Чрез тези концерти за големите християнски празници Адвентната църква показва, че винаги е имала с какво да заинтригува пловдивската общественост. Надяваме се, че след Великденския и Рождествения концерт тази година подобни изяви ще се превърнат в традиция за нашия град.

Пастор Петър Кузев,
Секретар на отдел „Комуникации” на ЦАСД в България

Пловдив

20 декември 2010 г.

Благотворителен търг

На 11.12.2010 г. в Църква Пловдив – Запад се проведе Благотворителен търг под надслов „Не всичко е пари”. Целта на търга беше да осигурим финансова подкрепа на две дечица на 10 и 12 години, чийто баща почина малко преди кръщението си. Предметите, които се разпродаваха бяха израз на въображението и творческия потенциал на нашите деца, като всичко беше собственоръчно изработено от тях. Картини, скулптори, музикални изпълнения, картички и кулинарни вкусотии, приготвени с много любов, бяха високо оценени от всички родители и продадени на цена, която доказваше, че може не всичко да е пари, но понякога парите са единственото, което не достига. В търга с ентусиазъм се включиха и Женски и Младежки отдел, чиито творения бяха почетно удостоени с внимание на благотворителния базар и бързо бързо се изчерпаха.

Накрая освен събраната сума, всички участващи се радвахме на удовлетворението и топлината, които ни донесе това събитие. А аз у дома се радвах и на една красива картина и шарена кухненска престилка. Е освен тортата, чийто живот беше кратък.

Пастор Петър Кузев,
Секретар на отдел „Комуникации” на ЦАСД в България

София

10 декември 2010 г.

100 години живот – 100 години любов

На 30.10.2010 в гр. София сред специална украса и много хора на улица „Солунска” 10, където се намира една от най-големите адвентни църкви в сраната, бе честван 100 годишния юбилей на пастор Димитър Киров.

Поздравителната програма започна в 16 часа с изпълнение на представителния хор на църква „Солунска” и молитва от пастор Милен Георгиев, Секретар на ЦАСД в България.

Оригинална презентация със снимки и коментар за живота на пастор Димитър Киров бяха представени от пастор Петър Кузев, Секретар на отдел „Комуникации”.

Последва специално слово поднесено от Председателя на Съюза в България пастор Венцислав Панайотов.

Пастор Атанас Гроздев, близък приятел на пастор Димитър Киров изясни колко ценен човек като служител е бил юбилярът за делото.

А в речта си пастор Едмил Маринов не скри нито вълнението си, нито гордостта си от това, че има такъв баща.

Стълб и опора за църквата като църковен член е бил пастор Киров, според изказването на пастора на църква „Солунска” - Никола Левтеров.

Най-важното нещо на света е любовта, сподели в горещото си слово пастор Димитър Киров и през сълзи каза на присъстващите: „Обичам ви!”

Близките на юбиляра почерпиха всички присъстващи по случай тържественото събитие.

Пастор Петър Кузев,
Секретар на отдел „Комуникации” на ЦАСД в България

София

22 октомври 2010 г.

С радост съобщаваме, че на 30 октомври от 16:00 часа в салона на църква София-Солунска ще се проведе честване на 100-годишнината на пастор Димитър Киров. Каним всички желаещи да присъстват на това тържество.

пастор Милен Георгиев

Г. Оряховица

23 март 2010 г.

,,...Здравната реформа е част от Тройната ангелска вест и е тясно свързана с нея така, както ръката е свързана с тялото!” – казва една религиозна писателка.

За втори път жителите на гр. Горна Оряховица имаха възможността да посетят Здравното изложение ,,Профилактиката – по-добра от лечението”. Мероприятието бе проведено на 13 и 14 март в Младежкия дом съвместно с екип от църквата в гр. Плевен.

През осемте стъпки на здравето преминаха 70 души – деца, младежи и възрастни. Д-р Желязко Михайлов, д-р Петър Първанов и всички от екипа даваха подходящи съвети и конкретни препоръки за здравословен начин на живот на всеки посетител според неговите нужди.

Особен интерес имаше и към здравните беседи – ,,Епидемията – диабет”, изнесена от д-р Нели Николакева и ,,Можем ли да избягаме от рака”, лектор д-р Даниел Николакев.Слушателите имаха възможност да зададат своите въпроси и да получат изчерпателни компетентни отговори.

На щанда за литература се предлагаха книги за здравословно живеене и рецепти за здравословно хранене. На всеки посетител бе подарена ,,НАДЕЖДАТА на Земята ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО на Човека”.

Много от посетителите изказаха благодарността си и ни поздравиха за това полезно начинание. Благодарни сме на Бога за благодатта и сме духовно насърчени от възможността да проявим грижа за здравето на ,,нашия ближен”.

Елена Табакова

Секретар на отдел ,,Служба на жените” – Северна област

Плевен

11 януари 2010 г.

Благотворителен концерт

„Понеже сте направили това на един от тия най-скромните Мои братя, на Мене сте го сторили” – под мотото на тези думи, произнесени от Исус Христос премина благотворителният рождественски концерт, организиран от църквата на адвентистите от седмия ден в Плевен. Концертът се проведе в съботния ден в залата на галерия „Колекция дарение от Светлин Русев”. Събраните от дарения средства ще отидат за проект за защитено жилище. Програмата включваше изпълнения на вокално инструментален състав „Надежда”. Юрий Конов вестник Посредник 21 декември гр. Плевен.

Мероприятието бе поздравено от кмета на града Найден Зеленогорски с поздравителна телеграма и букет до изпълнителите.

След концерта децата с помощта на техните родители се включиха в подготвянето на коледни пакети за децата в Защитеното жилище. На 26 декември, в следобедните часове някои от децата в църквата ни зарадваха обитателите от Защитеното жилище със своите подаръци. Приятните мигове, оставиха хубави спомени не само в децата от църквата ни, а надявам се също и в изненаданите домакини, които изразиха радостта си по особено вълнуващ начин. Колко е хубаво да си припомняме, по често думите на Исус: „...По-блажено е да дава човек, отколкото да приема.” (Деяния на апостолите 20:35).

пастор Пламен Петров
Created by ULimited®