Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери
Четете новините от официалния новинарски сайт на Църквата на Адвентистите от седмия ден в България

Архив на новините от страната

::архив 2011-2013::    ::архив 2010::    ::архив 2009::    ::архив 2008::    ::архив 2007::    ::архив 2006::    ::архив 2005::    ::архив 2004::

Архив на новините от чужбина

::архив 2010::    ::архив 2009::    ::архив 2008::    ::архив 2007::    ::архив 2006::    ::архив 2005::    ::архив 2004::

Плевен

28 декември 2004 г.

Коледните празници в Плевен

За двете църкви в област Плевен времето на коледните празници беше изпълнено с работа за хората.

Хор “Надежда” и мандолинен състав “Ехо на надеждата” към църква Плевен осъществиха три концерта. Първият – по покана на плевенския затвор. Залата беше изпълнена с хора, събрани по подобен повод не за първи път.

На 22.12.2004 г. последва участие в концерт на самодейните състави в гр. Плевен. За втора поредна година на състава беше оказана честта да открие концерта, на който присъстваха около 350 човека.

На 28.12.2004 г. се състоя и самостоятелен концерт в залата с най-добра акустика в града – картинна галерия “Светлин Русев”, която също беше изпълнена.

Специално за бедните, които всяка събота идват, за да получат порция храна, беше приготвено празнично меню, което много ги зарадва и те останаха благодарни.

Както в църква Буковлък, така и в църква Плевен бяха проведени по две Рождествени вечери, на които дойдоха много приятели. Говорител в църква Буковлък беше новоназначеният там проповедник Пламен Танев. На 25.12.2004 г. той изнесе тема в село Петревене, като беше подкрепен от музикалния отдел на църква Буковлък.

Благодарение на АДРА бяха зарадвани и децата от интерната в село Върбица, където до края на месец януари се предвижда и поредица здравни беседи.

Нека Бог да увенчае с плод усилията на църквите.

Варна

16 декември 2004 г.

80-годишнина във Варна

На 5.12.2004 г. в Централната Варненска църква се честваха 80 години Адвентна църква в град Варна.

На юбилея присъстваха почти всички пасторите, които са служили в ЦАСД Варна, също така председателя на СЦАСД п-р Никола Левтеров и секретаря на СЦАСД п-р Цанко Митев. Юбелеят бе почетен с присъствието на п-р Бедрос Алтонян - Председател на Евангелския Епископален Методиски Съюз, който е и председател на Библейското дружество за България. На видео стената се представи документален филм, който върна присъстващите 80 г. назад във времето. Оживяха спомени и личности от миналото.

Участието на децата развълнува препълнената зала и даде ясна надежда, че доброто минало на църква Варна ще има и добро продължение.

Юбилеят приключи с констатацията на ап. Павел, записана в 1 Кор. 15:58 - "Затова възлюбени мои братя, бъдете твърди, непоколебими, и преизобилвайте всякога в Господното дело, понеже знаете, че в Господа трудът ви не е празен."

Снимки от мястото на събитието можете да откриете във фотоалбума на Адвентната българска мреж@.

Габрово

4 декември 2004 г.

Ден на благодарността

Тази събота беше посветена от габровската църква на отдаване благодарност на Твореца, излял изобилните си благословения през изминалата година както в материален, така и в духовен аспект. Споделени бяха духовни опитности, кратко слово по темата изнесе пастор Ивайло Томанов. Програмата беше обогатена с музикални изпълнения и поезия. В края децата написаха благодарствено писмо до Исус, а възрастните си размениха листчета, в които писмено изразяваха благодарността си един към друг.

Погледнете събитието през обектива на фотографа.

Село Крушовица, Плевенско

30 ноември 2004 г.

На 9 и 10 октомври 2004 г. в турския квартал на село Крушовица, област Плевен, се проведе евангелизация, организирана от църква Буковлък. Говорител беше пастор Трифон Трифонов. Църквата от Буковлък се постара програмата да бъде обогатена с музикални изпълнения. Темите се изнасяха под открито небе – на улицата. Голяма част от квартала се стече да слуша Божието слово.

В това село имаме прекрасна група от 5 члена, обслужвана всяка събота от мисионския ръководител Александър Ангелов.

Месец и половина след евангелизацията стаята, в която се провеждат събиранията, вече е тясна. Идват много нови хора, повечето от които млади. Бог да ги благослови и утвърди във вярата.

Плевен

27 ноември 2004 г.

Мнозина ще поискат да обядват с Исус Христос

"Защото огладнях и ме нахранихте; ожаднях и ме напоихте..."

Мат. 25:35
По неочакван начин тези думи на Спасителя станаха реалност в плевенската Църква на адвентистите от седмия ден. Всичко започна по време на пролетната евангелизация. Една вечер в залата влязоха няколко дългокоси момчета, седнаха шумно и започнаха да говорят и да се смеят. Не престанаха и след тактичните бележки на организаторите. Накрая ги помолиха да си тръгнат. Това се повтори на другата вечер. "Металистите" бяха ученици от елитна плевенска гимназия и демонстрираха превъзходството си по тинейджърски . Но ръководителят на младежкия отдел на църквата Борис Стойков не се отчая - постепенно се сприятели с тях и те продължиха да идват на беседите, вече без да пречат. След края на евангелизацията дойдоха на богослужение в молитвения салон и останаха на общ обяд - такива се организираха два пъти в месеца или при гости от други градове.

"А защо не започнете да ги правите всяка събота?" - предложиха "металистите" - и да каните бедни хора извън църковните членове? Отново младежите прегърнаха идеята. Първите вноски - от тях, после започнаха да дават всички църковни членове - кой лев, кой два, кой стотинки. И шести месец всяка събота в ЦАСД - Плевен между 30 и 40 души получават порция топла храна и хляб, понякога и салата. Отначало идваха плахо, някои "клошари" бяха с мръсни дрехи, както са ровили из контейнерите. Други "ухаеха" на алкохол. Трети се нареждаха по няколко пъти на опашката. Но молитвите и тактичните предупреждения помогнаха, вече идват спретнато облечени (според възможностите си), пазят тишина, някои присъстват и на богослужението. А по време на молитвената седмица един от тях каза първата си публична молитва… С пари помогна Съюзният съвет, пробив направихме и сред бизнесмените. С вярата, че Бог ще продължи да помага в това начинание, ще похлопаме и на други врати. Защото вярваме, че и други ще чуят гласа Му. А който отвори сърдечната си врата, Исус ще сподели храната с него. Каква по-голяма чест от тази? И каква по-голяма отговорност от заръката всички да научат за тази чудна възможност?

Лилия МИНЧЕВА

Велико Търново

21 ноември 2004 г.

На 21 ноември в залата на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" се проведе футболен турнир, в който участваха 21 отбора от цялата страна. Продължителността на срещите беше 8 минути. Ето и крайното класиране:

4 място - Варна "Юнайтед"

3 място - Русе "АМД"

2 място - Силистра "Доростол"

1 място - Кюстендил "Рома"

Финалът "Рома" - "Доростол" завърши с резултат 5:1 в две полувремена по 10 мин. Голмайстор - Димитър Митев (Ямбол) - 5 гола, вратар - Емил Ненков ("Орли" - Козаревец), защитник - Атанас Демирев (Ямбол). Призът за най-добър играч получи Звездин Радев (Варна), а купата за феър плей отнесе "Синята лавина" от София.

Габрово

6 ноември 2004 г.

АСПА набира скорост

След учредяването си през 2003 г. АСПА – Адвентната Студентска-Професионална Асоциация – си постави за цел организиране на местни структури в градовете, където има университети и студенти. Такива вече със сигурност функционират в църквите във Велико Търново, Варна и София. А сега, на 6.11.2004 г., се проведе третата местна студентска среща за Великотърновския регион в гр. Габрово (предишните две бяха във Велико Търново). Целта й беше да се съберат заедно всички студенти, висшисти и преподаватели във ВУЗ, за да се опознаят по-добре и да споделят вярата си в една изпълнена с Божиите благословения събота. Но преди всичко желанието беше да се насърчат младите хора от Габрово да организират своя собствена местна структура.

Началото винаги е трудно, но и тук се намериха ентусиасти, които желаят не само да бъдат християни, но и да намерят начини да живеят на практика своята вяра, като помагат на своите колеги и преподаватели да преживеят същата радост и спокойствие, които те са намерили в Бог. Те ще се съберат, заедно с представител от Националния съвет на АСПА, на 27.11.2004 г., за да учредят окончателно своята местна структура и да започнат да се събират, да общуват и дискутират по интересни за тях теми и за това как могат да изпълнят Божията поръчка: “Идете, научете всичките народи.”

АСПА очаква всички студенти, висшисти и преподаватели във ВУЗ от университетските градове на своите годишни студентски конференции, които се провеждат винаги в началото на май. За 2005 година точната дата и място ще научите чрез брошури до местните църкви. Приготвяйте се отсега за нея – преживяването ще си струва!

Йорданка Великова, член на НС на АСПА

yvelikova@yahoo.com

Стражица

16 октомври 2004 г.

80 години църква Стражица

Молитвеният дом на Църквата на адвентистите от седмия ден - гр. Стражица се оказа тесен, за да побере многото гости, дошли от Силистра, Русе, Търговище, София, Габрово, Велико Търново, Козаревец, Джулюница, Божурово и още много други места, за да присъстват на тържеството по случай 80 годишнината от основаването на църквата.

Тържеството беше открито в 14 часа следобед в салона на киното от най-малките членове на църквата - децата. Пастор Райко Цеков, бивш служител в църквата, прочете кратка история на църквата. Беше поднесено поздравление от името на Съюза на църквите на адвентистите от седмия ден в България, в лицето на секретаря на съюза, п-р Цанко Митев.

Във втората част на тържеството участниците чуха опитности от живота на църквата, разказани от бивши нейни служители - п-р Рачко Ябанджиев, п-р Александър Маринов, п-р Кирил Куманов, п-р Никола Марков, п-р Руско Бъчваров, Филип Калинов, п-р Райко Цеков, п-р Стоян Томанов и п-р Красимир Бенов - настоящ пастор на църквата.

П-р Рачко Ябанджиев предаде на младежите от църквата символичния огън на Евангелието с думите: "Както огънят дава топлина и светлина, така и вие продължете нашето дело, като светите с постъпките си и стопляте сърцата на вашите съграждани, за да познаят благостта на нашия Господ, Исус Христос". За приятната атмосфера на тържеството допринесе и адвентен хор от град Русе, който изпълни много песни.

Габрово

22 август 2004 г.

Още една прекрасна двойка положи брачна клетва пред мнозина свидетели и пред Бога. Щефан Михаел избра за своя половинка Мариела Гроздева - дъщерята на пастор Емил Гроздев. Тържеството беше уважено както от почти безбройни роднини и приятели, така и от доста пастори. Радостта на младоженците и техните родители споделиха председателят на СЦАСД пастор Никола Левтеров и пасторите Атанас Гроздев, Ивайло Томанов, Стоян Томанов, Злати Златев, Бони Бонев, Едмил Киров и Ганко Мавродиев. Снимки от мястото на събитието можете да откриете във фотоалбума на Адвентната българска мреж@.

Добрич

11 юли 2004 г.

Уебмастерите на www.sdabg.net и www.sdabg.org имаха удоволствието да участват като кумове в една прекрасна церемония - сватбеното тържество на Мирослав Стефанов и Десислава Стайкова. Събитията се развиха в родния град на младоженеца - Добрич. Словото и благословението бяха на пастор Цанко Митев. А посещавайки фотоалбума на Адвентната българска мреж@ можете да споделите в снимки радостта на младоженците, кумовете, а и на всички останали.

Created by ULimited®