Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери
Четете новините от официалния новинарски сайт на Църквата на Адвентистите от седмия ден в България

Архив на новините от страната

::архив 2011-2013::    ::архив 2010::    ::архив 2009::    ::архив 2008::    ::архив 2007::    ::архив 2006::    ::архив 2005::    ::архив 2004::

Архив на новините от чужбина

::архив 2010::    ::архив 2009::    ::архив 2008::    ::архив 2007::    ::архив 2006::    ::архив 2005::    ::архив 2004::

Атланта, САЩ

28 юли 2010 г.

59-та сесия на ГК на ЦАСД
От 23.06 до 3.07.2010 г. в Атланта, САЩ се проведе 59-та сесия на Генералната конференция на Църквата на адвентистите от седмия ден. 2 410 делегати представляваха световната църква и работиха върху поправки на църковния наръчник и избор на ново ръководство на църквата. За председател на Генералната конференция бе избран 60 годишния американец Тед Уилсън, който замени на този пост Ян Полсен. Пастор Уилсън е работил в Африка, бил е през 90-те години на 20 век председател на Евро-азиатската дивизия и ръководител на издателство „Ривю енд хералд”, а от 2000 г. досега заместник председател на Генералната конференция. За секретар бе избран сингапурецът Дж. Т. Нгъ, а като финансист бе преизбран Роберт Лемън.
По време на Сесията бе избрано и ръководство на Евфо-африканската дивизия, към която принадлежим и ние като Български съюз. За председател бе избран Бруно Верталие, за секретар Габриел Маурер, а за финансист Норберт Ценс.
Цялото мероприятие премина под мотото „Да разгласим Божията благодат”. Всички проповеди бях свързани с невероятната благодат, без която живота ни не би бил възможен. Последната събота, на 3 юли, на богослужение проведено в спортната зала на град Атланта, присъстваха около 70 000 души от цял свят, които въпреки външните си различия и културни особености хвалиха и се покланяха заедно на небесния Бог.
59-та Сесия на Генералната конференция завърши с молитва за скорошното завръщане на Исус Христос. Дано Бог да ни помогне и на нас като адвентисти в България да не изпускаме от поглед идващия Спасител и да работим с всички сили и дарби за изпълняване на възложената ни от Него мисия.
По-подробна информация за Сесията на Генералната конференция може да намерите в 7 bрой на вестник „Християнска мисъл”.

Венцислав Панайотов,
Председател на СЦАСД в България

16 юни 2010 г.

Световен час за молитва

Помислете си какво бихме могли да постигнем, ако всеки адвентист от седмия ден в целия свят се моли в продължение на един час по едно и също време и с една и съща цел. Можете ли дори да си представите как Небето ще бъде разтресено от молитвите на милиони адвентисти от повече от 200 държави и области, молейки се в унисон на 1000 различни езици в продължение на един час?

Със сигурност Исус би се възрадвал, защото в Гетсимания Той не можа да накара дори трима ученици да стоят будни в молитва за един час! Сега Той би чул молитвите на милиони в хармония с Неговата молитва, молещи се да бъдем всички в един дух.

Световна цел:

Каква е целта на този световен час? 59-тата Генерална конференция на Църквата на адвентистите от седмия ден ще бъде проведена този месец в Атланта, Джорджия от 23 юни до 3 юли. Много хора в нашата църква вярват, че това ще е най-критичната Генерална конференция от десетилетия насам, поради ролята, която новоизбраните служители ще имат в поддръжката на основите на нашите доктрини. Наскоро дебатът сътворение срещу еволюция е бил в първите редици на битката, която се води срещу Господната църква и понесъл атаки, които са разтърсили нашата вяра до основи. Сега, както никога преди, имаме нужда от това Божиите избраници да водят Неговата църква. Затова ви каним да се молите с нас в СРЯДА 16 ЮНИ ОТ 17 ЧАСА българско време за това Божията воля да бъде изпълнена по време на конференцията.

Силвър Спринг, САЩ

30 март 2010 г.

Нов документален филм за влиянието на адвентизма в Съединените щати

От 3 април 2010 г. по обществени телевизионни станции започва излъчването на документален филм за здравната вест и дейността на Църквата на адвентистите от седмия ден. Независимият режисьор Мартин Добълмайер смята, че е парадокс една консервативна верска общност да заема водещи позиции в медицинската технология. Режисьорът се заинтересувал защо адвентистите, които вярват в скорошното идване на Исус, са посветени на здравната кауза и пропагандират по-дълъг и здравословен живот.

Филмът започва с възникването на адвентната църква и се фокусира върху разочарованието на Елън Уайт и други вярващи, след като Исус не се завърнал на земята през 1844 г. Добълмайер казва във филма, че съвременните адвентисти имат такава вяра, каквато са имали и ранните църковни членове, но сега са много по-отдадени на създаване на положително влияние сред хората, докато очакват Второто пришествие. Това влияние до голяма степен се дължи на желанието да се живее здравословно. Добълмайер казва, че е останал поразен колко централна за адвентизма е теологията на грижата за здравето.

Филмът показва кадри от адвентните водещи медицински заведения и здравни центрове, включително Университетския медицински център в Лома Линда, центъра в Кетеринк, щата Охайо, болницата Сейнт Хелена в Калифорния и Болницата „Селебрейшън хелт” във Флорида, където майката на Добълмайер е била лекувана.

Филмът проследява адвентния начин на здравословен живот до края на 19 век. Дори по онова време адвентните медицински центрове са били привлекателни места, предлагащи най-съвременни технологии, например санаториумът Батъл Крийк в Мичиган привличал пациенти като Амелия Ърхарт и Хенри Форд.

Режисьорът набляга и на начина, по който адвентистите спазват съботата. „Бях наистина развълнуван от съботната култура на адвентната църква. Адвентистите не стоят просто на едно място, за да мързелуват в събота – те помагат на хората и влияят на обществото, заявява Добълмайер.

Филмът „Адвентистите” е последният от поредицата филми върху религията на Добълмайер. Някои от неговите произведения включват филм за бореца против нацизма Дитрих Бонхофер, както и за Алберт Швайцер. Добълмайер е президент и основател на филмовото студио „Джърнис” в Александрия, щата Вирджиния.

Сп. Адвентист ривю

10 януари 2010 г.

Десетте най-важни събития в религиозния свят

Мненията са взети от Religion Newswriters Association и не е задължително да отразяват официалното мнение на Църквата на адвентистите от седмия ден.

На тази реч се гледа като на нещо революционно в сравнение с политиката на предшествениците на Обама. В Речта си президентът използва текстове от Корана, Библията и Талмуда, за да обяви, че Америка не е във война с исляма.

1. Според проучването на 100 религиозни списания събитие № 1 на 2009 г. е речта на президента Обама в Кайро, в която той обявява нови отношения с мюсюлманския свят. На тази реч се гледа като на нещо революционно в сравнение с политиката на предшествениците на Обама. В речта си президентът използва текстове от Корана, Библията и Талмуда, за да обяви, че Америка не е във война с исляма.

2. Здравната реформа, прокарана от Конгреса на САЩ, бе подкрепена от многобройни религиозни общности, включително католическите епископи, които призоваха за ограничения върху финансирането на абортите.

3. Тъй като извършителят на масовото убийство във Форт Худ бе мюсюлманин, ролята на вярата в международния тероризъм отново излезе на преден план. Това доведе до нови страхове за сблъсъци на религиозна основа.

4. Д-р Джордж Тилър, смятан за един от водещите лекари, подкрепящи абортите, бе застрелян на влизане в лутеранската църква в Уичита. Убиецът Скот Ройдер е описван като човек с психически отклонения и привърженик на радикални религиозни възгледи.

5. Мормоните в Калифорния бяха силно критикувани заради подкрепата си за законопроект за забрана на еднополовите бракове. По-късно през годината щатите Айова, Вермонт и Ню Хемпшир разрешиха еднополовите бракове, докато щатът Мейн ги отхвърли.

6. Президентът Обама получи почетно отличие и произнесе реч в католическия университет Нотър Дам след разгорещени дебати относно възгледите му за абортите.

7. Евангелската лутеранска църква в Америка гласува за ръкополагане на хомосексуални духовници, които са встъпили в моногамна еднополова връзка. Това подтикна голям брой консервативни църкви да се отделят в нова деноминация.

8. Рецесията предизвика големи съкращения в голям брой религиозни организации – молитвени домове, благотворителни агенции, колежи, семинарии и издателства.

9. Конвенцията на епископалната църква гласува прекратяване на мораториума върху ръкополагане на хомосексуални епископи, като по този начин пренебрегна искането на Кентърбърийския архиепископ. В края на годината лесбийката Мери Гласпул бе избрана за помощник епископ.

10. Встъпването в длъжност на президента Обама бе извършено с участието на Рик Уорън. Доста спорно благословение бе изречено от Джоузеф Лоури, а молитвата бе отправена от епископа хомосексуалист Джийн Робинсън.

Created by ULimited®