Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Аз принадлежа на краля

Чули ли сте куче да ходи на погребение? Странно нещо наистина. В такива случаи кучетата обикновено си стоят вкъщи, за да не излаят в неподходящ момент и да се получи неловко положение.

Но аз зная за едно куче, което отишло на погребение. Името му било Цезар и то било любимото куче на английския крал Едуард VII.

Този крал бил известен като "Миротворецът", защото въздържал другите европейски владетели от войни и вражди. Бил известен също като много добър човек, който обичал коне и кучета, а най-много - малкия си фокстериер.

Цезар, като любимец на краля, тичал навсякъде из палата. Можел да ходи и там, където на друг не било позволено. Важни хора трябвало да чакат ред да влязат в присъствието на краля, но Цезар можел да влиза и излиза когато си пожелае.

Цезар лежал на килимчето в краката на краля, а понякога и на скута му. Вършел неща, които никой друг не смеел да направи. Винаги имал достатъчно храна и най-хубавата колибка за спане. Щастливо куче бил той!

На врата си носел специална каишка, така че който и да го намери, да знае, че това не е обикновен фокстериер, а кралско куче. На тази каишка било гравирано името му - Цезар. Казват, че били написани и думите: "Аз принадлежа на краля!"

Когато през 1910 година крал Едуард умрял, по улиците на Лондон минала дълга процесия. Крале и принцеси дошли от всички краища на земята, вървели зад ковчега да отдадат последна почит. Хиляди войници и полицаи били строени от двете страни на улиците. Стотици хиляди хора вървели в мълчалива скръб и почит. Била много тъжна и тържествена процесия. И тогава за изненада на всички дотичал малък фокстериер - припкал, размахвайки лапички. Хората го забелязали и зашушукали: "Вижте това малко кученце. Трябва да е кралското куче! Сигурно е Цезар!"

Разбира се, че бил Цезар и това било ясно на всекиго не само от верижката, но и от самото му присъствие там! "Аз принадлежа на краля!" - той искал да бъде със своя господар и при смъртта му, както бил с него приживе.

Какъв прекрасен урок за всички нас! Защото има един друг Крал, Който иска да му принадлежим - и ти, и аз, и всеки. Този Крал е Царят на царете и Господарят на господарите - Исус Христос. Всичко, което трябва да направиш, за да Му принадлежиш, е да Му кажеш, че искаш да бъдеш Негово момче, Негово момиче. И Той с радост ще те приеме. От този момент ще можеш да ходиш из Неговия палат. Чрез молитва ще можеш да влизаш в Неговото присъствие в който и да е час от деня или нощта. Ще можеш да стоиш в нозете Му и да Го слушаш да ти говори чрез Светия Си Дух.

Разбира се, няма нужда да носиш каишка като Цезар. Но в сърцето ти Той ще напише думите: "Аз принадлежа на Царя!" Тогава ще помниш, където и да си, че си Негово момче, Негово момиче. Ще се стремиш да Го слушаш и да вършиш нещата, които Неговите момчета и момичета обичат да вършат. Ще говориш думите, които Неговите момчета и момичета обичат да употребяват. Така постъпките ти ще бъдат добри, благородни и любезни, а думите ти чисти и насърчителни.

И винаги, когато си изкушен да извършиш нещо лошо, ще си казваш: "О, не! Не мога да направя това; аз принадлежа на Царя!" Когато лоши приятели ти кажат да не послушаш майка си или баща си, или да излъжеш, или да откраднеш ти ще кажеш: "Не правя такива неща. Защото, знаете ли, аз принадлежа на Царя!"

Много скоро хората ще узнаят това. Ще разберат, че си различен. Ще кажат: "Това е добро момче - той е християнин!" или: "Прекрасно момиче - последователка на Господ Исус!"

И един ден, когато Исус дойде пак в Своята слава, за да вземе народа Си в небесните жилища, ще изпрати един ангел и специално за теб. Исус няма да остави никой, който е избрал да Го обича и да Му служи.

Прекрасно нещо е да принадлежиш на Царя!

Created by ULimited®