Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Великото божие царство: какво ще направи Бог

- Мамо - каза Норман, когато тримата седнаха отново край камината. - Искам да ми отговориш на два въпроса.

- Добре, миличък. Надявам се, че ще мога да ти отговоря. Я да ги чуем кои са.

- Първият е: Как можем да бъдем сигурни, че Бог е създал всичко?

- Това е още един хубав въпрос - каза майката - и на него има един ясен отговор. Я ми кажи колко дни има седмицата?

- Седем - побърза да каже Ирис.

- Разбира се - каза майката. - Но защо?

- Ами, никога не съм се замислял за това - отговори Норман. - Предполагам, че защото винаги са били седем.

- А колко месеца има в една година?

- Дванадесет! - извика Ирис. - Януари, фев...

- Добре, точно така - прекъсна я майката. - Но защо?

- Не зная - каза Ирис.

- Нещо с Луната...? - подхвърли Норман, който беше чул нещичко в училище.

- Да - каза майката. - Месеците се отмерват чрез обиколката на Луната около Земята. Но няма нищо в небето, което да отмерва седмицата. И въпреки това, винаги има точно седем дни в една седмица. Всяка седмица започва в неделя и свършва в събота. Ще ви кажа как е започнала седмицата.

Помните ли какво казва четвъртата заповед? "Помни съботния ден, за да го освещаваш. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела; а... седмия ден... е събота на Господа, твоя Бог... защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко, що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети" (Изход 20:8-10).

Това е единственото обяснение, което някой може да даде за произхода на седмицата. Тя е започнала, когато е започнал светът и всеки седми ден трябва да ни напомня, че библейската история за сътворението е вярна и че човекът и този свят, Слънцето, Луната и звездите са направени от Божията ръка.

- А какво ще стане с този свят? Какво ще направи Бог с него? - запита Норман.

- Това е съвсем различен въпрос, нали? - каза майката. - И все пак е много свързан с всичко, за което говорихме през тези няколко вечери.

В началото Исус е създал този свят много красив и поставил в него две съвършени човешки същества, сътворени "по Негов образ". Той ги обичал много, и съм сигурна, че е искал да направи за тях всичко, за да бъдат щастливи. Но те направили нещо много лошо и поради това загубили всички добри неща, които са могли да имат.

Знаете какво се е случило после. Хората станали толкова нечестиви, че Бог трябвало да им изпрати потоп, за да ги унищожи. Само Ной и семейството му били спасени в ковчега. Но когато хората отново се умножили, пак забравили Бога; и оттогава има войни и много зло по света.

През всичките години Исус е наблюдавал с голяма грижа света. Изпращал е вестители да разкажат на хората за Неговата любов към тях и да ги молят да се върнат отново при Него. Много хора са се върнали и са показали любовта си към Исус чрез своя добродетелен живот.

Накрая сам Исус дойде на света и още по-ясно показа колко много обича всички нас. Докато беше тук, на тази земя, Той разказа на учениците Си за всичко, което възнамерява да направи за тях. Чуйте какво каза Той: "В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така Аз щях да ви кажа; защото отивам да ви приготвя място. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето Съм Аз, да бъдете и вие" (Йоан 14:2, 3).

Така че някой ден Исус ще дойде пак на тази земя и ще вземе всички, които са Го обичали в жилищата, приготвени от него в златния град.

Но това не е всичко. Библията ни казва, че Исус ще направи земята още веднъж. Тогава тя ще бъде един напълно нов свят, още по-красив от стария свят, сътворен първия път. Всичко, което е било грешно и зло, ще бъде изгорено. На негово място ще се издигнат славните неща, които Исус планираше за този свят.

Новата земя ще има един голям град, златният град на Бога, където онези, които обичат Исус, ще живеят вечно. Те ще имат прекрасни домове, с градини, дървета и цветя и повече нищо няма да ги прави нещастни. Там никой никога няма да иска да плаче, защото няма да има болест или болка и никой никога няма да умира.

- Искам да живея там - каза Ирис.

- Можеш - отговори майката. - Всеки, който обича Исус ще се радва на щастието в онзи прекрасен дом.

- Значи, ето какво ще се случи с нашия свят - промълви Норман.

- Да, един ден. Това е, което ни казва Библията; затова е верно.

- Мислиш ли, че Исус ще дойде скоро? - попита Ирис.

- Да, така мисля. Но, разбира се, никой не може да каже кога. Той е казал, че ще чака целия свят да чуе вестта на евангелието; и тогава ще дойде пак.

- Представи си, Ирис, какво ще бъде да видим Исус! - възкликна Норман.

- Изглежда твърде добро, за да бъде вярно - каза майката, - но е истина. Само че ние трябва да сме готови за Него, за да не бъдем разочаровани и оставени вън от неговото царство. Нека се помолим с тази молитва:

"О, мили Боже, приготви ме

за Твоя светъл, славен Ден!

Във Твойта скъпа кръв омий ме,

вземи във Царството и мен!"

Created by ULimited®