Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Великото божие царство: кой направи човека?

Следващата вечер Норман и Ирис напомниха на майка си за обещанието да им разкаже още нещо за чудните истории, свързани с Исус.

- Какво искате да ви кажа? - попита майка им.

- Искам да ни кажеш откъде са дошли всички хора по света - каза Норман. - Едно момче в училище ми каза, че хората някога са били маймуни.

- Хубав въпрос, Норман. И се радвам, че го зададе.

- Всички ли сме имали опашки? - изсмя се Ирис.

- Не, наистина не - каза майката. - Тази история, за маймуните и хората произлезли от тях, е съвсем погрешна. Аз ще ви кажа истината. Спомняте си, че снощи ме попитахте как е направен света и звездите. Прочетох ви отговора от Библията, тази вечер ще направя същото.

Първата глава на книгата Битие, (с която започва Библията) ни казва как е сътворено всичко - земята, дърветата, цветята, животните и самия човек. Знаете как бе създадена земята - "Бог рече и стана". Същото е и с всичко друго по земята. Не зная колко време е мислил Бог, като планирал и най-фините подробности, за да няма никаква грешка. Зная само, че когато Той бил готов да действа, всичко, което трябвало да направи било - да каже думата и онова, което искал да сътвори се появявало.

- Това ми напомня за нещо, което веднъж учителят ни каза - прекъсна я Норман. Отначало хората били нещо като червеите и трябвало милиони години докато ево... докато се превърнат в хора.

- Искаш да кажеш "еволюират". Да, зная. Много хора казват такива неща в днешно време. Но тези хора не вярват в Библията. Много погрешно е учителят да ви казва това, защото то не е вярно. Чуйте: "Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде: мъж и жена ги създаде" (Битие 1:27). Не е ли по-добре да мислим, че Исус ни е направил, отколкото, че сме произлезли от червеи?

- Не искам да съм червей - прекъсна я Ирис. - Толкова е лесно да го нарежеш на парченца.

- Чуйте още нещо: "Господ Бог създаде човека от пръст из земята и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и стана човекът жива душа" (Битие 2:7). Ето истинската история за това как хората са започнали да живеят на тази земя. Библията отново и отново повтаря, че Бог е създал човека по Свой образ. Никъде не споменава, че човекът е еволюирал милиони години.

- Но има ли някакво значение кое от двете неща вярваме? - запита Норман замислено.

- Разбира се, че има - каза майката. - Ако човекът е произлязъл от някакви мърдащи създания в блатото и постепенно се е развил, тогава няма защо да обича Бога и да Му се покланя. Но ако е направен от Исус, по Негов образ, тогава той ще почита Своя Създател, собственото си тяло и другите хора. Обичам да си мисля как нашите първи родители са създадени по Божий образ.

- Какво означава това? - заинтересува се Норман.

- Мисля, че означава точно това, което казва. Образ значи подобие, да си като Него. Бог ни е направил като Себе Си. Бог е направил човека не само да изглежда като Него, но му е дал и силата да мисли, да избира, да действа, да обича - да живее както Него самият.

- Хората като Бога ли са сега?

- Мисля, че понякога, да. Срещат се и добри хора, които обичат Бога и Неговото Слово, които са "верни като стомана" и са щастливи поради своята доброта. Те може да не са така красиви, както Адам сигурно е изглеждал сътворен от ръцете на Създателя, но все пак носят нещо от славата на Божия образ.

- Колко жалко за изгубената прилика!

- Да, сигурно и Исус мисли така. Той направил човека красив и се е надявал, че винаги ще бъде такъв. Но знаем, че някой ден Исус ще дойде пак и отново ще направи да изглеждаме като Него. Библията казва, че "когато се яви втори път ще бъдем като Него; защото ще Го видим както е" (1 Йоан 3:2).

Created by ULimited®