Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 5


Помагащи ръце

Стих за запомняне:
"А който показва милост към сиромасите е блажен."
/Притчи 14:21/

Някога правил ли си нещо наистина мило за някого? Как го накара да се почувства? Ти как се почувства? Тавита направила много добри неща за другите и Бог се грижел за нея по необикновен начин.

Здрасти млади приятелю! Аз се казвам Тавита. Това е арамейското ми име. Но някои хора ме наричат Сърна, гръцкото ми име.

Откакто научих за Исус и станах християнка, започнах да искам да помагам на хората, както Той правеше. Когато някой е болен, отивам да го видя. Обикновено взимам някаква храна и може би топло одеяло. Ако къщата им има нужда от почистване, я почиствам и нея. Винаги се моля с тях и понякога пеем заедно щастливи песни за Исус.

И бедните хора имат нужда от моята помощ. Особено вдовиците. Това са жени без съпрузи, които имат нужда от помощ. Обичам да шия нови дрехи за тях.

Изключително много обичам децата. Аз прекарвам повече време с тези, които са болни или нямат родители. Прегръщам ги и ги изслушам, когато говорят за проблемите си. Понякога ги уча на някоя песен или им казвам история за Исус.

Сега разбирам защо Исус бе толкова зает да помага на хората. Когато наистина търсиш, винаги ще намериш някой, който се нуждае от помощ. Обичам да доставям щастие на хората. Когато правят това, нося щастие и на себе си.

Преди известно време ми се случи нещо прекрасно. Но не започна така. Бях много болна! Бях толкова болна, че умрях, така ми казаха. И приятелите ми били много тъжни.

Оказало се, че нашият приятел Петър е в съседния град. Някой го извикал и той бързо пристигнал. Приятелите ми плачели. Те му показали дрехите, които бях направила за тях. Те му разказали как съм им помагала. Това бе много мило, но смятам, че щях да се смутя ако ги бях чула!

Казаха ми, че Петър се помолил за мен. Не си спомням това. Само си спомням, че видях Петър да седи до мен. Бях толкова изненадана, че се изправих! Той ме взе на ръце и ме заведе в другата стая, където много хора плачеха. Всички погледнаха шокирани. След това извикаха от радост! Наистина не бях осъзнала какво се бе случило! Но Бог бе използвал Петър да извърши чудо, с което ме върна към живот. Вестта за чудото се разпространила бързо и много хора повярваха в Исус заради това.

Аз съм толкова щастлива, че Бог използва Петър, за да ме върне към живот. Все още имам много работа да върша! Искам да продължавам да нося радост и щастие на другите. Благодарна съм, че Бог ми даде повече време, за да Му служа.

Created by ULimited®