Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 13Посветен на Бога

Стих за запомняне:
"...Награда от Него е плодът на утробата."
/Псалм 127:3/

Някога виждал ли си как се посвещава дете в църквата? Ти бил ли си посветен на Бога? Исус беше.

Здравейте, млади приятели. Аз се казвам Мария и това е моето малко момченце. Той се казва Исус. Ние с Йосиф Го кръстихме така, защото един ангел така ни каза. Той е специално бебе. Той е Божият Син. Но също така е моят малък син и аз Го обичам толкова много. Мисля, че Той е красив и толкова скъпоценен.

Искам да ви разкажа какво се случи онзи ден. Ние взехме бебето Исус с нас в храма в Ерусалим, за да Го посветим на Бога. В нашата държава е обичай да се занесе първородното момче в храма за специално богослужение. Взехме с нас принос от два гълъба.

Докато свещеникът приемаше нашия принос един възрастен човек, който се казваше Симеон, видя нашето бебе. Той дойде при нас и попита дали би могъл да подържи бебето Исус. С удоволствие му дадох бебето.

Симеон подържа бебето Исус в ръцете си и погледна лицето Му. След това започна да благодари на Бог, че му е позволил да види това специално бебе, Спасителят на света.

-Господи, както беше обещал, нека си отида в мир, защото видях това дете, което ще донесе спасение на всички хора, светлина за всички хора.

 

Симеон дори благослови и нас с Йосиф. Ние бяхме изненадани! Знаехме, че Исус е специален, но все още не разбирахме напълно всичко.

След това една възрастна жена, Ана, дойде при нас и тя помоли да види Исус. Разбира се ние й позволихме. Тя се усмихна с най-голямата усмивка, която някога съм виждала. Тя също започна да благодари на Бог затова, че й позволил да види нашия Исус. Ана започна да разказва на хората, които ни гледаха какво специално дете е Исус. Тя каза, че нашето бебе е обещаният Спасител.

Случиха се още много неща и имаше толкова много неща, за които да мисля, че бях малко объркана, но и доволна. След това си мислех отново и отново за нещата, които Симеон и Ана казаха за нашето специално бебе.

Това бе един невероятен ден! Симеон и Ана видяха нещо специално в нашето бебе. И двамата казаха, че Той ще донесе спасение за всички и че Той е обещаният Спасител на света.

Ние с Йосиф обичаме Исус, защото е наше дете. Знаем, че Той е подарък от Бог за нас и за целия свят. Твоите родители също те обичат. Децата са много специални за Бог.

Created by ULimited®