Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 9


Бебето Моисей

Стих за запомняне:
"Ти си прибежище мое"
/Псалом 32:7/

Знаете ли, че има ангели, които ви защитават през цялото време? И за бебето Моисей имало ангели, които го защитавали.

Божият народ, изралтяните, живеел в Египетската земя дълго време. Фараонът, царят на Египет, се страхувал от изралтяните. Той се притеснявал, че може да започнат война с египтяните. Първо той накарал изралтяните да работят много като се надявал, че по този начин ще може да спре тяхното увеличаване. Но колкото повече работели, толкова повече се увеличавали. Накрая жестокият цар заповядал на египтяните да хвърлят в реката всички бебета-момчета, които били изралтяни и да ги оставят да се удавят.

Едно семейство намерило начин да спаси тяхното бебе-момченце. Те го скрили вкъщи. Но когато започнало да става по-голямо, се уплашили, че някой може да го намери. Затова измислили нов план.

Майката на бебето взела тръстика от брега на реката и я използвала, за да изплете кош. Внимателно намазала коша със смола и катран, за да не пропуска вода. След това поставила бебето в коша и сложила капак. Тя се молела, докато носела коша към реката и го скрила в тръстиката, която растяла във водата на брега на реката. По-голямата сестра на бебето, Мариам, играела наблизо, за да наблюдава коша. И Бог изпратил ангели, които да пазят малкото бебе, докато кошът се люлеел леко във водата.

Скоро след това дъщерята на царя отишла до реката. Във водата тя видяла коша. Изпратила една от своите слугини да го донесе. Представете си изненадата й, когато отворила коша и намерила вътре бебе-момченце! Съжалила бебето и решила да го задържи за себе си. И точно там му дала името Моисей.

Мариам изтичала при принцесата:

- Да отида ли да ти доведа някоя израилтянка, която да се грижи за бебето вместо теб? - попитала тя.

- О, да - отговорила принцесата – моля те.

Мариам изтичала вкъщи, колкото може по-бързо. Тя и майка й отишли бързо при принцесата. Принцесата помолила майката на Моисей да го вземе вкъщи с нея и да го гледа докато стане голямо момче. След това той щял да отиде да живее с принцесата в царския дворец.

Моисей бил спасен! Семейството му вече не трябвало да се притеснява, че войниците ще го хвърлят в реката. Те били толкова благодарни, че Бог отговорил на молитвите им. Тяхното мило бебче било спасено!

- Ела - казала майката на Мариам –нека да благодарим на Бог, че спаси нашето бебче.

Бог пази и теб също, както пазеше Моисей. Твоят ангел е с теб през цялото време, за да си в безопасност. Дори когато не знаеш, че си в опасност, Бог те обича и защитава.

Created by ULimited®