Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 5


Да вземеш изпита

Стих за запомняне:
"Да отхвърля лошото
и да избира доброто."

/Исая 7:15/

Коя е любимата ти храна? А любимата ти песен? Те най-добрият избор за теб ли са? Данаил и неговите приятели направили добрия избор.

Данаил и трима от неговите приятели се спрели и се вгледали в огромния, красив дворец. Те били много уморени и тъжни. Чужденци в чужда страна, те били пленници на царя на Вавилон.

Веднъж в двореца слугите завели момчетата до големите вани. След като се изкъпали един слуга дал на всеки от тях по една пъстра дреха и им показал новите стаи.

- Скоро вечерята ще бъде готова - казал слугата.

Данаил и приятелите му коленичили до леглата си. Те се помолили Бог да им помогне да бъдат силни и да избират добрите неща в тази непозната страна, където хората не Му се покланяли.

Скоро слугата извикал новите пленници да вечерят. Данаил и неговите приятели го последвали в трапезарията. Вкусно изглеждащата храна покривала масите, храната, която идвала от масата на царя и била принасяна на идоли. Данаил и неговите приятели се спогледали с широко отворени очи. Какво трябвало да направят? Това не била типа храна, която Бог искал те да ядат.

Данаил отишъл до началника на всички пленници.

- Може ли приятелите ми и аз да ядем от храната, която Бог ни е казал да ядем? - попитал той учтиво.

Началникът се страхувал да разреши това.

- Царят ви нареди да ядете от неговата храна и да пиете от неговото вино - отговорил той. - Ако станете бледи и болни, царят ще ме убие, защото не си върша работата.

Данаил помислил за проблема. Той казал на Асфеназ - надзирателят, който трябвало да се грижи за Данаил и приятелите му:

- Ще ни тестваш ли 10 дена? - попитал той Асфеназ. - Давай ни само обикновена храна да ядем - плодове и зеленчуци, ядки и зърнени храни. И вода вместо вино. И можеш да видиш как ще изглеждаме след 10 дена.

Асфеназ се съгласил на този тест. През 10-те дена той давал на момчетата обикновена храна и вода за пиене.

Когато тези дни отминали, Данаил и неговите приятели изглеждали по-здрави отколкото момчетата, които били яли от храната на царя и били пили от виното му. Асфеназ решил, че Данаил и приятелите му били направили добър избор. Той им позволил да продължат да ядат обикновена храна.

Бог благославял Данаил и приятелите му. Той им помагал да научат всички неща, които ги учели в Кралското училище на Навуходоносор. И три години по-късно, когато царят ги тествал, той разбрал, че Данаил и тримата му приятели били научили повече и били по-мъдри отколкото всички други мъдри мъже в царството му.

Данаил и приятелите му били избрали добрите неща за техните тела. Те се били поклонили на Бога чрез техния избор. И ти можеш да направиш същото.

Created by ULimited®