Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 10


Кой го е грижа?

Стих за запомняне:
"Когато съм в страх, на Тебе ще уповавам."
/Псалм 56:3/

Има ли нещо, от което се страхуваш? Йосиф се страхувал, но решил да се довери на Бога.

Един ден по-големите братя на Йосиф завели големите стада с овце на семейството далеч от вкъщи. Овцете били оголили близките полета и братята трябвало да намерят нови зелени поля, където овцете да могат да пасат.

Минали се много дни, а братята не се връщали.

- Искам да отидеш и намериш братята си. - казал Яков на Йосиф. - Провери дали не се нуждаят от нещо и после се върни да ми кажеш дали са добре.

- Добре, татко. Ще тръгна веднага - казал Йосиф. Той си приготвил малко храна за дългото пътуване. След като се приготвил, облякъл своето красиво палто и потеглил. Той вървял и вървял. Отнело му няколко дни да открие братята си.

Една сутрин братята му оглеждали полетата и видели, че Йосиф идва към тях.

- Ето го идва фантазьорът! - изсъскал един от братята.

- Какво прави той тук? - попитал друг. Тогава те започнали да си говорят за лошите неща, които могат да причинят на Йосиф и измислили планове - ужасни планове.

- Ето ви! - извикал Йосиф като се затичал към братята си. Но усмивката му изчезнала от лицето, когато те го сграбчили грубо.

Първо братята му съблекли красивото палто. След това го бутнали в една голяма дупка в земята, дупката била толкова дълбока, че той не можел да се покатери и да излезе от нея!

Братята се върнали при лагерния огън и седнали да ядат. Но братът на Йосиф - Рувим, не се чувствал добре от това, което били направили. Той запланувал тайно да извади Йосиф от дълбоката дупка по-късно и да го изпрати вкъщи. Рувим си мислел затова докато отивал към полетата да се грижи за овцете.

Докато Рувим го нямало, един друг брат - Юда, погледнал към долината.

- Оттам идват някакви търговци! - възкликнал той. - Ето начин да се отървем от този фантазьор. Хайде да продадем Йосиф на тях. Той може да бъде техен роб.

Така и направили братята. Те продали Йосиф на търговците за 20 парчета сребро.

В началото Йосиф бил ужасен. Той треперел и плачел. Тогава си спомнил за баща си и множеството истории, които баща му бил разказвал затова как Бог винаги се бил грижел за него. Йосиф решил също да се довери на Бога да се погрижи за него. Той не разбирал защо това лошо нещо му се случвало, но се доверил на Бога да бъде с него, където и да отиде.

Може да се довериш, че Бог ще бъде с теб също. Той ще бъде с теб, където и да отидеш, каквото и да направиш. Той те обича и иска и ти да Му се довериш.

Created by ULimited®