Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 4


Приятел на всички

Стих за запомняне:
“Бъдете един към друг благи, милосърдни...”
/Ефесяни 4:32/


Обичаш ли животните? Какво ти харесва да правиш с тях? Да ги дресираш? Да ги храниш? Исус също много обичаше животните. Вероятно Той се е грижел за тях ето така:

Много семейства в градчето, където живеел Исус, имали поне по едно животно. Можеш ли да познаеш какво е било то? Магаренце!

Магаренцата са много силни животни. Те са чудесни помощници, когато трябва да се пренесе нещо тежко.

Когато семейството на Исус е пътувало някъде, може би Исус е помагал на Йосиф да приготви чантата с храната и дрехите, а после магаренцето им я е носело на гърба си.

Сигурно Исус се е грижел за тяхното магаренце. Той му е давал тревичка и вода и в края на деня го е отвеждал в обора да си почива.

Винаги когато Исус е виждал децата да тормозят някое животинче, Той ги е молел да престанат да го правят. Понякога е опитомявал някое животно. А ако е било гладно, го е хранел. Исус винаги е галел нежно животните. Кончетата са дотичвали до оградата, когато Той е минавал по пътя. Котенцата са се галели в крачетата Му. Кученцата са го ближели по ръчичката.

Дори дивите животни са обичали Исус. Диво животно означава животно, което живее навън и си няма стопанин. Катеричките са се втурвали по клоните на дърветата, щом видели Исус, Сякаш искали да Му кажат "Здравей!". Зайчетата са се изправяли на задните си лапички и са наостряли ушички, когато Той е минавал наблизо.


Ако Исус видел малко птиче, паднало от гнездото, Той веднага го е вдигал и поставял обратно. А майката на малкото птиче пеела още по-красива песен, сякаш за да каже "Благодаря Ти, Исусе!".

Исус обичал да наблюдава буболечките - гъсенички, мравчици, калинки. Той ги е оставял да пълзят по ръчичката Му. Никога не ги е стъпквал.

Исус се е любувал на всички прекрасни неща, които Бог е направил. Той е наблюдавал звездите и луната през нощта. Гледал е как никнат цветята и как растат дърветата. Понякога е носел хубав букет на своята майка.

Но най-много от всичко Исус е обичал хората. Той не е искал никой да страда. Ако някой нагрубявал друг човек, Той винаги се е стараел да развесели натъжения. Споделял е обяда си с гладния. Давал вода на жадния.

Исус играел с децата, с които никой не искал да играе. Той отивал на гости на хора, които си нямали никого. Хората са обичали да дружат с него, защото Той бил много грижовен. Пеел песни, докато работел, а съседите много обичали да Го слушат.

Исус никога не е тъпчел цветята и тревата. Никога не е хвърлял боклуци сред природата.

Той е бил много мил към всеки човек и към всяко живо същество. Всички са били щастливи, когато Исус е бил наблизо.

Created by ULimited®