Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 2


Помощникът на татко

Стих за запомняне:
"Даже и детето се изявява чрез делата си -
дали делата му са чисти и прави."

/Притчи 20:11/


Какви нови неща се учиш да правиш? Учиш ли нови начини да помагаш в къщи? Когато даваш най-доброто от себе си, ти започваш да приличаш на Исус.

Бащата на Исус - Йосиф - бил дърводелец. Дърводелецът е човек, който прави или поправя неща от дърво.

Йосиф имал работилница близо до дома. Там той правил мебели. Според теб какви мебели е правил? Например - столове, маси и други неща.

Той майсторил и инструменти. Знаеш ли, какво е инструмент? Това е нещо, което ти помага да си вършиш работата. Той взимал дървена пръчка и я заглаждал. След това взимал камък и го закрепвал за края на пръчката. Така създавал инструмент за удряне върху разни предмети. Знаеш ли, как се нарича инструмента на Йосиф? Точно така. Чук.

Йосиф майсторил и големи сечива като рало. Знаеш ли, какво е рало? Това е инструмент, с който се копае (оре) земята, за да могат земеделците да садят растения.

Йосиф учил Исус на дърводелство. Първоначално му показвал, как се използва чука за забиване на пирони. Когато Исус пораснал, Йосиф го научил, как се реже дърво с трион.Дървеният материал е тежък и от пренасянето му Исус заякнал. На теб мускулите ти силни ли са? Ще ми покажеш ли твоите мускули?

Исус трябвало да използва много остри инструменти в дърводелската работилница. Затова той бил много внимателен, докато работел. Когато Исус пораснал още, Йосиф му позволявал да прави сам дървени предмети. Исус винаги подреждал инструментите си, след като свършвал работа. Помагал и в почистването на работилницата. В края на всеки ден помагал на Йосиф при измитането на помещението.

Исус обичал майка си и баща си. Харесвало му да помага на Йосиф в работилницата. Приятно му било да помага на Мария в къщната работа. Това, че бил полезен, го правил щастлив.

Ти какво мислиш, че можеш да направиш, за да си полезен? Можеш да поливаш цветята. Можеш да носиш разни неща. Можеш да почистиш праха от мебелите. Помагайки и правейки всичко усърдно ти ще пораснеш голям и силен като Исус.

Created by ULimited®