Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 1


Дете като мен

Стих за запомняне:
"И Той слезе ... в Назарет,
и им се покоряваше."

/Лука 2:51/

Как показваш на някого, че го обичаш? Прегръщаш ли го? Мил ли си с него? Даваш ли му подаръци? Изпълняваш ли това, което те е помолил? Помагаш ли му?

Исус е бил малък точно като теб. Той не е ходел на детска градина. Стоял е в къщи с майка си Мария. Всеки ден тя Му говорела за Бог. Разказвала Му историите за Адам и Ева, за Ной и ковчега, за Давид и Голиат. Учела Го, как да се моли. Може би Той е казвал: "Мили Небесни Тате, благодаря Ти, че Ме обичаш. Амин." Майка Му го е учела и на песни за Бог като тези, които ти учиш в Съботното училище.

Исус и Мария често ходели на разходки сред природата. Те слушали песните на птиците. Наблюдавали, как бръмбарите се катерели по дънерите и как паяците плетели мрежите си. Гледали и росата по тревата. Радвали се на играта на животните. Удивявали се на сменящите се цветове на небето по време на залеза на слънцето. Докато се възхищавали на всичко това, Мария разказвала на Исус, че Бог е направил света и всичко в него.

Семейството на Исус живеело в малка, чиста къща. Исус помагал на майка си в къщната работа. Той й помагал да приготвят масата за обяд и вечеря. А след това е подсушавал приборите. Оправял си е леглото. Правел е хляб с майка си. Каквото и да го помолела майка му, Той го правел с желание.

Исус заедно с баща си се грижел за животните им. Той ги хранел и им давал вода. Помагал на баща си Йосиф да поправя счупени вещи. Когато Исус пораснал, той помагал на Йосиф в дърводелската работилница.

Исус се отнасял сърдечно със съседите им и с техните деца. Той помагал, когато виждал, че някой има нужда, например на някоя възрастна жена да пренесе дървата си за огрев или да разсмее тъжно дете.

Оставало Му и време за игра. Съседските деца обичали да играят с него. Когато идвало време за прибиране и майка Му го викала, Той послушно се прибирал.

Всеки петък вечер семейството на Исус ядели специални ястия посрещайки Съботата. Исус помагал за запалването на свещите върху масата за ядене. След това Той слушал внимателно молитвата на Йосиф и разговора за Бог.

В събота Мария и Йосиф водели Исус на църква. Там Той слушал, как свещениците четат книгите от Библията. В онези дни Библията била написана на свитъци. Свитъкът е дълга хартия, свита на руло, на която е написан текста. Исус слушал внимателно написаното в свитъците. Той научавал текстовете и можел да ги рецитира по памет.

Исус пеел песни, докато работел. Хората се радвали да минават покрай къщата му, защото Той винаги пеел. Но най-много радвал семейството си с това, че помагал и бил послушен.

Created by ULimited®