Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 7


Изгубен и намерен

Стих за запомняне:
[Бог каза:] "Наистина те
възлюбих с вечна любов"

/Еремия 31:3/

Някога загубвал ли си любимата си играчка? Провери ли всяко място, за което се сети? Твоята изгубена играчка е като монетата в една история, която Исус разказал.

Имало една жена, коятo притежавала 10 сребърни монети. Те били много ценни за нея и тя много добре се грижела за тях. Един ден й се сторило, че една от тях липсвала. За да бъде сигурна тя погледнала отново. Със сигурност - имало само девет от тях!

Тази жена вероятно живеела в къща с пръсен под, покрит с чиста слама. Къщата имала само един малък прозорец и затова било тъмно. Когато жената осъзнала, че монетата й я няма, тя знаела, че трябва да е паднала някъде на пода. Тя се намирала някъде в сламата! Тъй като нямало много светлина в къщата й, това щяло да отнеме доста време да я намери!

Но тази монета била много ценна за жената. Тя била специална, защото я получила, когато се омъжила. Най-важното нещо за нея било да намери монетата. Всичко друго, което била започнала да прави, можело да почака. Затова тя запалила лампата, за да стане по-светло и започнала да търси. Внимателно, внимателно, тя отместила цялата слама като гледала дали нещо ще проблесне и дали ще чуе звук ако монетата е паднала и се е ударила в твърдия под. И след като махнала цялата слама, я изнесла навън.

След това измела цялата къща внимателно като гледала отблизо за монетата си. Първо едната част от къщата, после другата част като носела със себе си лампата. Бавно и внимателно, дори много внимателно, тя помела пода като търсела монетата си.

И тогава - сякаш нещо малко проблеснало. Тя се навела да погледне и оставила настрана лопатата с боклука. Да! Това била нейната монета!

Тя я намерила! Жената била толкова щастлива! Затова изтичала и казала на приятелите и съседите си.

- Моята монета! Намерих изгубената си монета!

И те много се зарадвали за нея.

- Елате - казала тя - елате да празнувате с мен.

Бог е като тази жена, а ние сме като изгубената монета. Ние сме толкова ценни за Бог, че Той не иска да ни изгуби. Той ще ни търси, защото иска да Му принадлежим. И иска да му помогнем да потърси и други момчета и момичета или дори майки или татковци, които не познават Исус. Той иска всички ние да живеем с Него на небето завинаги.

Скоро, много скоро, Исус ще дойде за нас и ще ни вземе, за да живеем с Него. На небето ние ще седим с Исус и ще слушаме прекрасните истории, които Той ще ни разказва. Небето ще бъде специално място за всички, които изберат да принадлежат на Исус.

Created by ULimited®