Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 3


Дупка в покрива

Стих за запомняне:
"Има приятел, който се държи
по-близко и от брат."

/Притчи 18:24/

Някои неща просто не можеш да направиш сам. И когато имаш нужда от приятел, винаги си щастлив, когато имаш такъв в момента. Но дали твоите приятели биха направили дупка в покрива заради теб?

Не отне много време да се разпространи вестта за Исус. Скоро хората навсякъде разбрали, че Исус може да лекува болни хора. Навсякъде където ходел Той, големи тълпи от хора идвали да го чуят как поучава и лекува.

Един ден Исус поучавал в една къща. Много хора дошли да Го чуят. Много от тях били известни учители, които дошли от всички краища на страната. Те всички се насъбрали около Исус.

И други хора също дошли да видят Исус. Те дошли да се излекуват. Но не били зачетени за много важни. И тъй като къщата била претъпкана, не можели да влязат вътре. Те просто не можели да се приближат достатъчно до Исус, за да го помолят за помощ.

Един човек бил парализиран. Той не можел да ходи. Дори не можел да се движи сам. Той бил там, защото имал приятели, които го донесли на неговата постелка. Но имало толкова много хора в къщата, че не успели да влязат! Какво можели да направят?

Приятелите на този човек нямало да се откажат. Те били решени да влязат и да видят Исус, дори и ако тълпата не ги пусне да минат. Един от тях имал идея.

И ето че парализираният човек бил вдигнат до покрива на къщата. Приятелите му завързали въже на всеки ъгъл на постелката, на която той лежал. Тогава започнали да махат покрива част по част! Преди да се осъзнае, парализираният човек, лежащ на постелката, бил спуснат през дупката в покрива! И той се снишил всред тълпата точно пред Исус.

Исус знаел какво искал този човек. Той искал да му бъде простено и да бъде излекуван. Той знаел какво били намислили неговите приятели. Те искали техния приятел да бъде здрав. И те вярвали, че Исус можел да го излекува. Исус можел да каже, че приятелите на този човек се потрудили много да му помогнат.

Човекът, който не можел дори да седи сам, наблюдавал Исус. Той дори не трябвало да помоли Исус да го излекува. Исус му казал:

- Прощават ти се греховете. Стани, вземи постелката си и си отиди вкъщи.

Изведнъж мъжът скочил, взел постелката си и се затичал вкъщи, хвалейки Бога. Скоро хората навсякъде чули, че Исус можел да лекува болните хора. Навсякъде, където Исус отивал, големи тълпи идвали да Го чуят как поучава и много идвали да бъдат излекувани. Той помагал на всички.

Исус иска вие също да помагате на другите хора. Той ще ви помогне да направите това. Просто Го помолете.

Created by ULimited®