Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 6


Исус чете в църквата

Стих за запомняне:
"Да отидем в дома Господен."
/Псалми 122:1/

Какво най-много обичаш в Съботното училище и в църквата? Песните? Или детските истории? Може би ти харесва да си с приятелите си? Исус също обичаше да ходи на църква в събота.

През цялата седмица Исус бе работил в дърводелската работилница. Беше се трудил. Но когато съботата идваше, Исус не работеше. В петък след работа Той оставяше всичко настрана. Оставяше работилницата подредена и в хубаво състояние.

В Събота Исус ходеше на църква със семейство си и с приятелите си. В църквата хората слушаха истории, четени от Библейските свитъци. Започваха да говорят за тях. И започваха да се молят заедно. Исус обичаше да ходи в Неговата църква в Назарет!

Щом Исус порасна, Той напусна Назарет. Беше дошло времето Му да помогне на хората и в други градове. Но където и да ходеше, Той щеше да отиде и на църква и да разкаже още и още на хората за Божията любов.

След като Исус беше отсъствал определено време, Той се върна обратно в Назарет, за да се види със семейството си и приятелите си. Беше много хубаво да се види отново с всички! Хората от Назарет бяха чули за станалото с Него. Бяха научили, че Той бе излекувал някои болни. Знаеха също, че Той беше помогнал и на много други.

Скоро настъпи съботата. Исус бе щастлив отново да се поклони на Бог в Назарет. Хората пък бяха щастливи да Го видят. Помолиха Го да прочете от библейските свитъци.

Исус бе щастлив да им чете. Той обичаше да помага в църквата. Помощник от църквата избра свитък от Библията, който Исус да прочете. Беше от тази част от Библията, която наричаме Исая. Исус взе библейския свитък в ръцете Си и започна да чете. Гласът Му беше силен и ясен. Щом спря да чете, Той седна и обясни току що прочетените думи.

Ние обичаме да ходим на църква в събота. Обичаме също да се покланяме на Бог заедно с нашите семейства и приятели! Да пеем песни, за да кажем на Бог "Обичам Те!", да четем от Неговата Библия и да разискваме историите и. Да се молим. Обичаме да се поклоним на Бога, също както Исус го правеше.

Съботата е наистина един щастлив ден! Когато ходиш в събота на съботно училище и църква, ти казваш на Исус, че Го обичаш!

Created by ULimited®