Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 3


Един специален ден

Стих за запомняне:
"И благослови Бог седмия ден
и го освети"
/Битие 2:3/

Кой ден харесваш най-много? Знаеш ли, че Бог направи един специален ден, на който ти и семейството ти да се наслаждавате?
Ева се събуди и погледна наоколо. Топлото слънце надничаше на хоризонта. Миналата нощ тя наблюдаваше как то бавно изчезваше. Трябва да попитам Бог какво се случва със слънцето през нощта, може би си е помислила. Нека да си представим какво е станало през остатъка от деня. Някакви дървесни клончета изшумяха над Евината глава. Там кацна малко птиченце с перца в ярко червено и зелено и жълто. Ева се изсмя нежно. Тя повдигна ръката си и малкото птиченце се стрелна надолу и се приземи върху ръката и. Един огромен неспокоен лъв изскочи от дърветата. Той се простря на земята с доволна усмивка и се облегна на Евиния крак. Ева потърка красивата му мека грива. Лъвът обви лапите си около нея. Няколко пеперуди започнаха игра на гоненица в тревата. От някъде се чу ревът на слонове, силен като тромпет. Ева нежно потупа Адам по рамото. Той отвори очи и се усмихна на Ева. И точно тогава се чу някакъв глас зад тях. "Трябва да е Бог", възкликнаха те щастливо. Бог бе дошъл в градината. Бог седна до Адам и Ева. Погали жълтeникaвoкaфявия лъв като каза: "Имаме цял един ден, за да го прекараме заедно." Той подаде на Ева един голям, сладко-миришещ порктокал и и показа как да го обели и раздели на парченца. Ева си раздели портокала с Адам.

Тогава тя опита вкусния плод. "Ела!", каза Бог, "Нека изучаваме света". И тримата се заскитаха в Едем, градината, която Бог беше създал специално за Адам и Ева. Бог откъсна светло лилава орхидея и я подаде на Ева. Той откъсна малко плод от една извиваща се лоза. "Гроздето ще ви хареса", каза Той. Адам и Ева чуха как една река бърза, далеч преди да я видят. Водата проблясна при светлината на ранното утро сякаш беше покрита с множество мънички диаманти. Щом напусна градината, реката се раздели на четири ръкава. Ева погледна в далечината, докъдето и стигаха очите и се зачуди накъде ли отиваше всеки един от тях. Бог прекара с Адам и Ева целия ден. Адам и Ева опитаха много нови храни. Те подскокнаха и побягнаха в ливадата. Присъединиха се към ангелите, които възхваляваха с песни Бога.
"Благославям този ден и го освещавам", обясни Бог докато те се наслаждаваха заедно на деня, "защото си почивам от сътворяването на тази нова земя. Всеки седми ден ще е събота. Ще бъде нашия специален ден, който ще прекарваме заедно." И стана вечер и стана утро на земния седми ден. Беше краят на първата седмица на Божия нов чудесен свят. И беше първата събота. И досега съботата идва при нас като седмия ден. Това е специално време, което прекарваме заедно с Бог, за да се наслаждаваме на всичко, което Той направи за нас.

Created by ULimited®