Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 2
Божиите приятели


Стих за запомняне:
"И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ,
по Наше подобие"
/Битие 1:26/

Имаш ли си приятел? Някой, с когото прекарваш по-голямата част от времето си? Някой, когото обичаш много? В началото Бог създаде двама специални приятели. Ето как се случи всичко това ...
Бог бе щастлив, когато погледна на красивия свят, който беше създал. Творението беше съвършено. Свеж въздух! Толо слънце! Мека зелена трева и високи дървета, които се простират до небето! Червени и жълти и оранжеви и пурпурни цветя кимаха с глави при вечерния бриз. Риби скачаха и разцепваха водата в моретата и реките. Красиви птици се стрелваха високо и изпълваха въздуха с радостните си песни. Кенгурута и зайчета подскачаха наоколо, малки котенца мяучеха, пухкави овчици блееха, петли кукуригаха и коне галопираха. Колко красива картина!

Божият свят беше съвършен. Но Бог искаше да направи още нещо. "Да създадем човека по нашия образ", каза Той. И така, Бог се наведи надолу и взе шепа пръст, и после още една. Коленичи и създаде формите на човека. Но човекът си лежеше неподвижно на земята. Още не беше жив.
Тогава Бог направи нещо, което само Бог може да прави. Той се наведе над човека и вдъхна живот в ноздрите му. Човекът се протегна. Прозя се. Седна. И първото нещо, което видя, беше Бог.

Бог нарече човека Адам. Той заведе човека в една красива градина, наречена Едем. "Тази градина и всичко в нея е предназначено за теб, Адам. Грижи се за нея заради мен."
Бог и Адам наблюдаваха животните. Адам видя всичките животни с партнъорките си. Тогава Бог каза на Адам: "Не е добре за теб да бъдеш сам. Ще създам някой за теб."
И така, Бог направи Адам да изпадне в дълбок сън. Докато Адам спеше, Бог взе едно от ребрата му и от него направи жена. Когато Адам се събуди от съня си, той видя красивата жена, която Бог беше създал. Заедно те щяха да се грижат за всичко, направено от Бог. Адам нарече жената Ева, защото тя беше майката на целия свят. Адам и Ева бяха първото семейство, което заживя на новата земя. Бог благослови Адам и Ева. "Имайте много деца", каза им Той. "Напълнете красивия свят, който сътворих за вас. Наслаждавайте се на всичко, което съададох за вас."
Бог обичаше Адам и Ева. Той искаше те да бъдат щастливи и да бъдат завинаги Негови приятели. Бог наблюдаваше Адам и Ева докато те се наслаждаваха на красивата земя, която Той беше създал тази седмица. Всичко беше много добро. Беше съвършено. Бог бе доволен. И той каза, "Това е много добро!"
И стана вечер и стана утро на земния шести ден.
Радвате ли се, че Бог сътвори един чудесен свят за нас, за да му се наслаждаваме? Нека да му благодарим за всичко, което Той е направил.

Created by ULimited®