Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 12


Аврам се притичва на помощ

Стих за запомняне:
"Няма да взема нищо от твоето..."
/Битие 14:23/

Кой ти помага, когато си в беда или когато се страхуваш? Аврам отиде да помогне на Лот, когато Лот беше в беда, пленен от враговете си. А всичко се случи така ...

Аврам седеше до входа на палатката си, като се наслаждаваше на свежия бриз. Неочаквано той скочи на крака и постави ръка на очите си, за да си направи сянка. Съзря бягащ към него мъж. И Аврам отиде да посрещне тичащия.

-О, Авраме - задъхано каза новодошлия. - Имаше голяма битка. Царят на Содом и още четири други царе излязоха да воюват срещу враговете си. - В този момент човекът си пое по-дълбоко въздух.

Аврам се разтревожи. Та нали, племенника му Лот живееше в Содом.

- Какво точно се случи? - попита Аврам.

- Царят на Содом и другите четири царе загубиха битката. Вражеските царе завзеха Содом и още един друг град. Те отнесоха всичката храна и всичкото злато и всичките животни и всичките хора. Взеха племенника ти Лот и семейството му.

- Изчакай тук - каза му Аврам и отиде да се помоли. Той се помоли на Бог да го ръководи.

Скоро след това, Аврам събра войниците си и им обясни плана си. Трима негови съседи и техните мъже се присъединиха към него. Те щяха да открият вражеските царе и да ги преследват. Но те трябваше да изчакат да дойде нощта, когато врагът ще си построи лагер и тогава да го атакуват.

Същата тази нощ те изненадаха вражеските царе, които стъписани избягаха и изоставиха всичкото злато, храната, животните и хората.

- О, чичо, - възкликна Лот щом видя Аврам, - толкова се радвам да те видя!

- Да си ходим в къщи - му каза Аврам. И така хората му събраха всичкото злато, храната и животните и последваха Аврам. Аврам беше спечелил битката и това му даваше правото да задържи отвлечените хора и всичките им принадлежности, стига да ги искаше.

Щом победителите наближиха къщата на Лот, двама мъже излязоха да ги посрещнат. Мелхиседек, Божи свещеник и цар на един град, наречен Салем, донесе храна на Аврам и на неговите хора. Той благослови Аврам и му каза:

- Всевишният Бог предаде неприятелите ти в ръката ти.

Аврам знаеше, че Бог беше спечелил победата за него. Той му беше така благодарен, че му даде десятък - всяко десето животно и всеки десети златен предмет - даде ги на Мелхиседек, на Божия свещеник.

А другият мъж, царят на Содом, каза на Аврам:

- Върни ми хората, и задръж всичко останало за теб. - Той знаеше че плячката трябва да е за Аврам, понеже Аврам беше спечелил битката.

Но Аврам не искаше нищо.

- Аз не участвах в битката, за да забогатея - каза той. - И нищо няма да приема. - Аврам поиска само храната за хората си, която вече бяха изяли и дела на тримата си съседи, които му помогнаха. Аврам беше щастлив да се раздава на хората от любов.

Ние също можем да се раздаваме от любов.

Created by ULimited®