Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 1

В началото...

Стих за запомняне:
"И Бог видя всичко, което направи;
и ето беше твърде добро."
/Битие 1:31/

Някога нарисувал ли си картина на животно и после да си се чувствал доволен от това? Бог създаде истински живи животни и цял един нов свят - и всичко беше много хубаво!

Един ден Бог реши да направи съвършено нов свят. Той имаше чудесен план. Бог погледна на тъмното нещо, което имаше вода. То беше твърде черно, за да се види нещо и не издаваше звуци, от него се чуваше само шуменето на водата. Тогава Бог проговори. "Да бъде светлина", каза Той. И стана светлина. Бог раздели светлината от тъмнината. И Бог нарече нарече светлината ден, а тъмнината нарече нощ. И беше края на първия ден на нашия свят. И Бог каза, "Това е добре!".
На втория ден Бог създаде въздуха и красивото синьо небе, за да обгърне земята. И стана вечер, и стана ден, втория ден. На следващия ден Бог каза: "Да се събере под едно място водата, която е под небето, та да се яви сушата." Неочаквано водите са събраха на определени места и се появи суха земя. Бог нарече сухите места земя, а водите нарече морета. Още много работа му оставаше да свърши през този ден. Бог отново проговори и красивите дървета и трева облякоха земята в зеленина. Червени и оранжеви и морави и жълти цветя кимаха от лекия ветрец. На растенията и дърветата растяха вкусни неща за ядене.

Преди нощта да обгърне земята на третия ден, Бог погледна всичките тези красиви и вкусни неща. Видяното му хареса. "Това е добре", каза Той.
На следващия ден Бог каза: "Да бъдат светила на небесния простор." И стана така. Новото ярко слънце топлеше земята през деня, а през нощта луната хвърлеше лунни лъчи върху спокойните морета. Върху нощното небе блестяха милиарди и милиарди звезди. И Бог каза: "Това е добре." Въпреки, че земята бе красива, тя си стоеше стихнала. Но това щеше да се промени! На петия ден Бог отново проговори. "Да произведе водата изобилни множества одушевени същества", каза Той, "и птици да хвърчат над земята." Делфини и китове скачаха във водата. Изпъстрени в ярки цветове риби танцуваха във водата. Моретата бяха пълни с плуващи животни. Птици обагрени с всички познати цветове чуруликаха и крякаха и цвъртяха и гукаха. И Бог ги благослови всички и каза: "Това е добре."
Когато зората на новия ден изгря, Бог проговори отново. Сега Той сътвори живите същества на сушата. Огромни същества като слоновете и хипопотамите се движеха с грохот по земата. Лъвовете и тигрите размахваха опашки. Кенгурута и зайци подскачаха наоколо. Малките кученца си играеха, и конете цвилеха.
Бог се вгледа в красивия сътворен от Него свят. И се усмихна. Колко оживен и прекрасен свят! Тогава Той каза: "Това е добре!" Така и беше.

Created by ULimited®